BIST 100
13.845,61 0,74%
DOLAR
46,2649 0,14%
EURO
53,5709 0,03%
GRAM ALTIN
6.234,63 -0,36%
FAİZ
42,72 -1,84%
GÜMÜŞ GRAM
98,75 -1,33%
BITCOIN
63.368,00 0,04%
GBP/TRY
62,0598 0,08%
EUR/USD
1,1574 -0,03%
BRENT
89,68 -0,77%
ÇEYREK ALTIN
10.193,62 -0,36%
Malatya Açık
Malatya hava durumu
29 °

Taylandlı Kadın, Malatya’da Müslüman Oldu

Taylandlı Kadın, Malatya’da Müslüman Oldu

Evlilik sonrası Malatya’ya yerleşen Tayland asıllı Chang Katrina, düzenlenen ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve “Meryem” ismini aldı.

 

Tayland asıllı Chang Katrina, evlilik nedeniyle yerleştiği Malatya’da düzenlenen ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirerek İslam dinini kabul etti. Katrina, kendi isteğiyle “Meryem” ismini aldı.

 

Malatya’da yaşayan Tayland asıllı Chang Katrina, İslam dinini seçerek Müslüman oldu. ABD’de yaşamını sürdüren ve evlendikten sonra Malatya’ya yerleşen Katrina için Malatya İl Müftülüğünde ihtida merasimi düzenlendi.

 

İl Müftülüğünde gerçekleştirilen törende, İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verilen Katrina, kendi iradesiyle Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. İhtida merasiminde duygusal anlar yaşanırken, Katrina yeni ismi olarak “Meryem” adını tercih etti.

 

Müslüman olmasının ardından kendisine İhtida Belgesi ile çeşitli dini yayınlar takdim edildi. İl Müftülüğü yetkilileri, Meryem’i tebrik ederek yeni hayatında huzur ve mutluluk temennisinde bulundu.

 

Dua ile sona eren merasimde, İslamiyet’i tercih eden Meryem’in heyecanı ve mutluluğu dikkat çekti. Malatya’da yeni bir hayat kuran Tayland asıllı Meryem, aldığı kararın kendisi için anlamlı ve özel olduğunu ifade etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.