
CHP Malatya İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene İl Başkanı Barış Yıldız, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.
Çelenk sunumunun ardından açıklamalarda bulunan İl Başkanı Barış Yıldız, 23 Nisan 1920’nin egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiği tarih olduğunu belirtti. Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yıl dönümünde milli iradenin önemine vurgu yaptı.
Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettiğini hatırlatan Yıldız, bu günün sadece bir bayram değil, aynı zamanda bağımsızlık ve halk iradesinin simgesi olduğunu ifade etti.
Açıklamasında güncel gelişmelere de değinen Yıldız, seçilmiş yöneticilere yönelik müdahalelerin milli egemenlik ilkesine zarar verdiğini savundu. Demokrasiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldız, sandık iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.
Çocukların mevcut koşullarına da dikkat çeken Yıldız, son yıllarda çocukların güvenliği ve yaşam koşullarına ilişkin yaşanan olumsuzluklara vurgu yaptı. Eğitim ortamlarında yaşanan şiddet olaylarına değinen Yıldız, çocukların güvenli bir ortamda eğitim almasının önemine işaret etti.
Son dönemde yaşanan bazı olayları hatırlatan Yıldız, eğitim kurumlarında güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini belirtti. Çocuk işçiliği, eğitimde fırsat eşitliği ve okul güvenliği gibi konularda kapsamlı düzenlemelere ihtiyaç olduğunu ifade etti.
CHP olarak hazırladıkları “Çocuklar İçin Sağlıklı, Mutlu, Güvenli ve Özgür Gelecek Manifestosu” hakkında da bilgi veren Yıldız, laik ve bilimsel eğitim, ücretsiz beslenme, psikososyal destek, öğretmen istihdamı ve afetlere dayanıklı okul yapıları gibi başlıklarda çalışmalar yürüteceklerini söyledi.
Yıldız, açıklamasının sonunda çocukların korunmasının devletin temel sorumluluğu olduğunu belirterek, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri andı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

