BIST 100
14.163,71 -0,14%
DOLAR
46,6600 0,03%
EURO
53,1855 -0,21%
GRAM ALTIN
6.050,32 0,44%
FAİZ
39,98 -0,20%
GÜMÜŞ GRAM
88,48 1,14%
BITCOIN
58.938,00 -2,12%
GBP/TRY
61,7291 -0,23%
EUR/USD
1,1394 -0,25%
BRENT
73,31 0,22%
ÇEYREK ALTIN
9.892,02 0,44%
Malatya Açık
Malatya hava durumu
33 °
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • Saray Mahallesi’nde Geri Sayım Başladı: Eylül Başında Anahtar Teslimi Planlanıyor!

Saray Mahallesi’nde Geri Sayım Başladı: Eylül Başında Anahtar Teslimi Planlanıyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Saray Mahallesi Rezerv Alanı’nda yürütülen dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Toplamda 1.231 bağımsız bölümden oluşan dev projede sona yaklaşıldığını belirten Başkan Taşkın; konut, iş yeri ve ofislerin Eylül ayı başında hak sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiğini müjdeledi.

Saray Mahallesi’nde Geri Sayım Başladı: Eylül Başında Anahtar Teslimi Planlanıyor!

Eski dar sokakları ve metruk yapılarından arındırılarak modern bir görünüme kavuşturulan tarihi mahallede; peyzaj, kaldırım ve asfaltlama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Modern Bir Yaşam ve Ticaret Merkezi Doğuyor

Yüklenici firma yetkililerinden üstyapı ve çevre düzenleme çalışmalarındaki son durum hakkında detaylı bilgi alan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Saray Mahallesi'nin ismine yakışır bir çehreye büründüğünü ifade etti. Projenin fiziki unsurlarına dair şu detaylar paylaşıldı:

  • Konut Sayısı: Proje kapsamında 594 konut inşa edildi.
  • İş Yeri Kapasitesi: Bölge esnafı için 380 yeni iş yeri hayata geçirildi.
  • Ofis Alanları: Ticari dinamizmi destekleyecek 257 ofis tasarlandı.
  • Altyapı ve Çevre: Geniş caddelerin ara yollarında asfalt dökümü tamamlanırken; ağaç dikimi, kaldırım yapımı ve peyzaj imalatlarında son aşamaya gelindi.

Başkan Taşkın: "İsmine Yakışır Bir Saray Mahallesi Ortaya Çıktı"

Saray Mahallesi'nin geçmişteki kronikleşmiş sorunlarına değinen Başkan Bayram Taşkın, bölgenin büyük bir dönüşüm geçirdiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Burası geçmişte dar sokakları, otopark eksikliği ve kullanılmayan metruk binalarıyla bilinen bir alandı. Esnafımız mal indirip bindirirken aracını nereye yanaştıracağını düşünürdü. Bugün ise devletimizin gerçekleştirdiği çalışmalarla ismine yakışır yeni bir Saray Mahallesi ortaya çıktı. Sokaklara baktığınızda eski Malatya'nın geniş ana caddelerini hatırlatan bir şehir dokusuyla karşılaşıyorsunuz.

İki yıl önce burada temel kazılarının yapıldığı yoğun bir şantiye alanı vardı; bugün ise ağaçların dikildiği, kaldırımların şekillendiği bir yaşam alanını görüyoruz. Bu eserin Malatya'ya kazandırılmasında destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, şantiye şefimiz Mecit Bey'e, Kuzu Grup yönetimine ve tüm işçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Konut ve iş yerleri şimdiden hayırlı olsun."

Proje Müdürü Türkoğlu: "Kalan İmalatlar Çevre Düzenleme Ağırlıklı"

Çalışmaların takvimine ilişkin teknik bilgileri aktaran Saray Mahallesi Proje Müdürü Necip Türkoğlu ise teslimat öncesi son rötuşların yapıldığını belirtti:

"Projemizin son aşamasına geldik. Şu an kalan imalatlarımız çevre düzenleme, peyzaj ve kaldırım ağırlıklı olarak devam ediyor. Ara caddelerimizin asfaltlarını döktük. Kaldırım çalışmalarını tamamen bitirdikten sonra, teslim öncesi aşınma asfaltını da sereceğiz. İnşallah Eylül ayı başı itibarıyla teslimlerimize başlamayı planlıyoruz. Malatya'mıza hayırlı uğurlu olsun."

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.