BIST 100
11.439,85 1,14%
DOLAR
42,6972 0,01%
EURO
50,2311 0,14%
GRAM ALTIN
5.957,50 0,94%
FAİZ
38,39 0,13%
GÜMÜŞ GRAM
87,77 3,34%
BITCOIN
89.524,00 1,20%
GBP/TRY
57,2065 0,15%
EUR/USD
1,1758 0,15%
BRENT
60,99 -0,21%
ÇEYREK ALTIN
9.740,51 0,94%
Malatya Açık
Malatya hava durumu
5 °
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Pütürge’de Domuzlar Çiftçilerin Ürünlerini Tahrip Ediyor

Pütürge’de Domuzlar Çiftçilerin Ürünlerini Tahrip Ediyor

Pütürge Arıtoprak Köyü’nde domuzlar çiftçilerin ürünlerini tahrip ediyor, köyde mağduriyet büyüyor

Pütürge’de Domuzlar Çiftçilerin Ürünlerini Tahrip Ediyor

Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Arıtoprak Mahallesi'nde çiftçiler, son dönemde domuzların tarlalarına girerek ekinlerini tahrip ettiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Arıtoprak Mahallesi'nde özellikle mısır, sebze ve meyve bahçelerinde yaşanan zararlar, çiftçilerin geçim kaynaklarını tehdit ediyor.

Köyde uzun yıllardır tarımla uğraşan Hasan Yılmaz, “Domuzlar özellikle gece saatlerinde tarlalarımıza giriyor. Mısırlarımızı, patateslerimizi ve bazı sebzelerimizi yerle bir ediyorlar. Her yıl zararımız katlanarak artıyor. Bizim geçimimiz bu tarlalara bağlı, artık dayanacak gücümüz kalmadı” diye konuştu.

 

Köy sakinlerinden Ayşe Demir de domuzların yalnızca ekinlere değil, bazı hayvanlarına da zarar verdiğini söyledi. “Domuzlar evlerimizin yakınlarına kadar geliyor. Tavuklarımızı, ördeklerimizi bile tehdit ediyor. Yetkililerden bir an önce önlem almalarını bekliyoruz” dedi.

 

Yetkililer, Pütürge’deki ormanlık alanların domuzların doğal yaşam alanı olduğunu, ancak tarım arazilerine zarar verilmemesi için çeşitli önlemler alınacağını açıkladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, “Köyde yaşayan çiftçilerimizin mağduriyetini önlemek için gerekli çalışmaları başlattık. Domuzların tarlalara girişini engellemek amacıyla bariyerler ve diğer koruma yöntemleri uygulanacak” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.