BIST 100
13.118,35 3,28%
DOLAR
44,0427 0,01%
EURO
51,3125 0,09%
GRAM ALTIN
7.378,81 1,41%
FAİZ
38,90 -3,21%
GÜMÜŞ GRAM
126,00 2,22%
BITCOIN
70.462,00 2,14%
GBP/TRY
59,2955 0,14%
EUR/USD
1,1644 0,07%
BRENT
89,30 -9,76%
ÇEYREK ALTIN
12.062,17 1,39%
Malatya Açık
Malatya hava durumu
9 °
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Malatya’da MAŞTİ’ye 120 Dönüm Üzerine Yeni Otogar Yapılacak

Malatya’da MAŞTİ’ye 120 Dönüm Üzerine Yeni Otogar Yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MAŞTİ’de taksici esnafıyla bir araya gelerek kentte ulaşım ve trafik sorunlarına dair planlarını paylaştı. Başkan Er, çevreyolu üzerinde 120 dönüm alan üzerine yeni bir otogar yapılacağını ve Kuzey-Güney Kuşak yollarının bağlantı çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

Malatya’da MAŞTİ’ye 120 Dönüm Üzerine Yeni Otogar Yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, çevreyolu üzerinde 120 dönüm alan üzerine yeni bir otogar yapacaklarını söyledi.

MAŞTİ'de taksici esnafıyla bir araya gelerek çay içen Başkan Er, ulaşım noktasında kentte önemli çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

 

Trafik ve ulaşımda yaşanan sıkıntıları iyi bildiklerini dile getiren Başkan Sami Er, "Hala rezervden dolayı kapalı alanlar var ama işler bittikçe yollar açılıyor. Biz, kentte yeni yollar açıyoruz. Güney ve Kuzey Kuşak yollarını açtık. Belediye olarak Kuzey ve Güney Kuşak yollarının diğer bağlantı yollarını tamamlıyoruz" dedi.

 

“ALTERNATİF YOLU EN KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ”

Malatya'ya ikinci viyadüğün yapılacağını kaydeden Başkan Sami Er, "İkinci viyadüğün yapımı için çalışmalara başladık. Viyadüğün yapımı iki sene sürecek. Bu süreçte trafiğin aksamaması için İkizce'de TOKİ içinden yolu alıp, İnek Pınarından geçerek Adıyaman yoluna bağlanacak iki gidiş-iki geliş duble yol yapıyoruz. Çalışmaya başladık. Kısa süre içerisinde bu yolumuzu tamamlayacağız. Yılsonuna kadar ulaşımda ilgili sıkıntı kalmayacak" bilgisini verdi.

 

“BAYRAMDAN SONRA YAN YOLLARI SIFIRDAN YAPACAĞIZ”

Kent merkezinde yol asfaltlama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Başkan Er, “Emeksiz kavşağı çarşıya kadar olan bölüm çarşamba gününe kadar açılacak. Fuzuli Caddesi yukarı kısmı bayrama kadar açılacak nisana kadar toparlayacak. Yine Kız Meslek Lisesi’nin oradan aşağıya kadar olan kısımda nisan atına kadar toparlanır. Fuzuli Caddesi bir ay önce bitirdi ama eskisi gibi olmasın dedik ağaç ve direkleri topladık. Fuzuli Caddesi, iki gidiş-iki geliş olacak. Ayrıca, Güney Kuşak bağlantı yolu da yaptık. Ağır bir kış geçirdik. Çevre yolunda yamalar yapıyoruz. Bayramdan sonra yan yolları sıfırdan yapacağız” dedi.

 

Başkan Er, bir esnafın “MAŞTİ’nin yeri değişecek mi?” sorusuna, “Evet, MAŞTİ’nin yerini değiştireceğiz. Kuzey Çevre Yolu üzerinde 120 dönüm alan üzerine yeni bir otogar yapacağız” cevabını verdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e çalışmalarından dolayı teşekkür eden taksici esnafı, Kuzey ve Güney Kuşak ile yeni açılan yolların trafiği rahatlatacağını söylediler.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.