
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Pencere TV’de Sevilay Karabulut’un sunduğu “Kırmızı Çizgi” programının konuğu oldu.
Programda Malatya ekonomisi, zirai donun Malatya’ya verdiği zarar ve MAGİNDER’in 2023 depremi sonrası Malatya’daki faaliyetleri ele alındı. Ayrıca, derneğin Malatya’da genç girişimcilere yönelik destek programları ve planları üzerinde duruldu. Yerel yönetimlerin faaliyetleri de değerlendirildi.
Programda, Malatya ekonomisinin mevcut durumu ve özellikle zirai don olaylarının bölgeye verdiği zararlar detaylı bir şekilde konuşuldu. Malatya’nın tarım sektörüne olan bağlılığı konuşuldu.
2023 yılında yaşanan depremin ardından MAGİNDER, Malatya’da çeşitli yardım ve destek faaliyetleri anlatıldı.
MAGİNDER olarak, Malatya’daki genç girişimcilerin desteklenmesi amacıyla çeşitli programlar düzenleniyor. Salih Karademir, genç girişimcilere yönelik üniversiteler ile ortak çalışma yapılarak mentorluk programları planlandığını belirtti. Bu tür girişimler, gençlerin iş dünyasına giriş yapmalarını kolaylaştırarak, bölgenin ekonomik canlılığını artırmayı hedefliyor.
Programda ayrıca, yerel yönetimlerin Malatya’nın kalkınmasına yönelik faaliyetleri de değerlendirildi. Salih Karademir, yerel yönetimlerin tarım, sanayi ve turizm gibi sektörlerde daha etkin politikalar geliştirmesi gerektiğini belirtti. Bu tür politikalar, hem ekonomik büyümeyi teşvik edecek hem de Malatya’nın potansiyelini daha iyi kullanmasına olanak tanıyacak.
Proğramın tamamını Pencere Tv Youtube kanalından izleyebilirsiniz.