
Başkan Sami Er’den Hafızlık Kursu Öğrencilerine Sinema Sürprizi: “Geleceğin Teminatı Sizsiniz”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlenen özel bir programda yatılı hafızlık kursu öğrencileriyle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Er, öğrencilerle birlikte dünyaca ünlü yönetmen Mecid Mecidi’nin “Cennetin Çocukları” adlı filmini izledi. Programa Malatya'nın çeşitli okullarında öğrenim gören 120 öğrenci katılırken, protokol üyeleri ve sivil toplum temsilcileri de etkinlikte yer aldı.
Eğitimle Kültür Bir Arada: Sinema Gösterimi ve Kültürel Gezi
Etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlendi. Selahattin Eyyubi İmam Hatip Lisesi ve Ziraat Meslek ve Teknik Lisesi’nde yatılı eğitim gören öğrenciler, hem eğitici hem de kültürel içerikli bir gün geçirdi.
Film gösteriminin ardından öğrenciler, Malatya Sanat Merkezi içinde yer alan atölyeler, Çocuk Oyun Evi, Oyuncak Müzesi, Malatya Kültür Evi ve Fotoğraf Makinesi Müzesi gibi alanları gezerek unutulmaz bir deneyim yaşadı. Ayrıca öğrencilere çeşitli ikramlar ve hediyeler takdim edildi.
Başkan Sami Er: “Geleceğin Şehrini Sizler İnşa Edeceksiniz”
Programda öğrencilere hitap eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
“Şehrimizin dört bir yanında çalışmalar yürütüyoruz: yollar, tesisler, parklar... Ama benim en çok keyif aldığım an, sizlerle birlikte olduğum zamanlar. Sizler bizim umudumuz, geleceğimizsiniz. İnşallah geleceğin Malatya’sını sizler kuracaksınız. Müftülüğümüzle birlikte çok sayıda program gerçekleştiriyoruz. Bu iş birliklerini artırarak sürdüreceğiz. Burada ilk defa söylüyorum; belediyemize ait feribotlarla sizlerle birlikte bir tur düzenleyeceğiz. Hepinizin gözlerinden öpüyorum.”
Müftü Dolu: “Öğrencilerimiz Arasında Başkanımıza ‘Sami Amca’ Deniyor”
Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu da etkinlikte yaptığı konuşmada, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarına teşekkür ederek şunları söyledi:
“Sayın Başkanımız, yatılı hafızlık kurslarımızın adeta hamiliğini üstlenmiş durumda. Öğrencilerimiz arasında kendisine ‘Sami Amca’ deniyor. Bu da samimi bir bağın göstergesi. Bu yıl 4 farklı okulda düzenlediğimiz yaz kampında, öğrencilerimize bir ay boyunca dini eğitim, kültürel ve sosyal etkinlikler sunuyoruz. Bu faaliyetlerin gerçekleşmesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı çok büyük. Sayın Başkanımıza ve emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyoruz.”
Bir Ayda Eğitim, Kültür ve Sosyalleşme Bir Arada
Malatya Müftülüğü’nün öncülüğünde yürütülen yaz kampı programı kapsamında öğrenciler, bir ay boyunca hem eğitim alıyor, hem sosyal etkinliklerle kendilerini geliştiriyor hem de Malatya’nın tarihi ve kültürel dokusunu yakından tanıma fırsatı buluyor. Bu uygulama sayesinde öğrenciler sosyalleşiyor, kültürel açıdan zenginleşiyor ve aidiyet duygusu gelişiyor.



