BIST 100
14.321,19 1,53%
DOLAR
46,9807 0,15%
EURO
53,6433 -0,10%
GRAM ALTIN
6.225,55 0,12%
FAİZ
40,75 -0,54%
GÜMÜŞ GRAM
90,48 0,03%
BITCOIN
64.094,00 -0,39%
GBP/TRY
62,9939 -0,08%
EUR/USD
1,1416 -0,12%
BRENT
76,01 -0,38%
ÇEYREK ALTIN
10.178,77 0,12%
Malatya Açık
Malatya hava durumu
25 °
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Erenler Cemevi’nde Muharrem Ayı Dolayısıyla Aşure ve Lokma Etkinliği Düzenlendi

Erenler Cemevi’nde Muharrem Ayı Dolayısıyla Aşure ve Lokma Etkinliği Düzenlendi

Erenler Cemevi’nde Muharrem Ayı Dolayısıyla Aşure ve Lokma Etkinliği Düzenlendi

Erenler Cemevi'nde Muharrem Ayı Dolayısıyla Aşure ve Lokma Etkinliği Düzenlendi

Malatya'da Erenler Cemevi Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure ve lokma etkinliği, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
 

Erenler Cemevi Dernek binasında düzenlenen programa sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Programda konuşan Erenler Cemevi Başkanı ve Dedesi Aydın Gültekin, Kerbela hadisesinin hak ile batılın, zalim ile mazlumun mücadelesini simgeleyen önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

 

Muharrem ayının paylaşma, dayanışma ve birlik ayı olduğuna dikkat çeken Gültekin, Hazreti İmam Hüseyin'in adalet, hak ve insanlık uğruna verdiği mücadelenin bugün de yol gösterici olduğunu ifade etti.

 

Toplumsal birlik ve kardeşlik mesajları veren Gültekin, "İnsanların birbirini ayrıştırmadan, sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde yaşaması gerektiğine inanıyoruz. 'Eline, diline ve beline sahip ol' anlayışıyla hareket ederek iyi insan olmayı öncelemeliyiz." dedi.

 

Konuşmasının sonunda Muharrem orucu tutanların ibadetlerinin ve yapılan lokmaların kabul olmasını dileyen Gültekin, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

 

Yapılan duanın ardından katılımcılara aşure ve lokma ikram edildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.