DOLAR32,9949% -0.11
EURO35,8195% -0.26
STERLIN42,5549% -0.22
FRANG37,3499% -0.36
ALTIN2.529,05% 0,85
BITCOIN67.904,431.239

Engüzek’liler 27. Etli Pilav Şenliği’nde buluştu

Engüzekliler, 27. Geleneksel Etli Pilav Pikniğini Kemerburgaz’da yaptı. Piknikte adaklar kesilip etli pilav yapılırken; davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Engüzek’liler 27. Etli Pilav Şenliği’nde buluştu

Engüzekliler, 27. Geleneksel Etli Pilav Pikniğini Kemerburgaz’da yaptı. Piknikte adaklar kesilip etli pilav yapılırken; davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi.

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende’nin Ağılbaşı Mahallesi’nden Engüzekliler, İstanbul’da 27. Geleneksel Etli Pilav Piknik Gezisinde bir araya geldi.

Ağılbaşı Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Canyurt, “İstanbul’a iş, eğitim ve diğer nedenlerle gelen Engüzekliler’in bir araya gelmesi için Engüzekliler Derneği’ni kurduk. Derneğin resmi üyesi 170. Bu yıl Ağılbaşı Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 27. Geleneksel Etli Pilav Piknik Gezisini yaptık. Şenliğe 500’den fazla kişi katıldı. Pikniğimizi genellikle Kemerburgaz Binbaşı Çeşmesinde yapıyoruz. Bu etkinlikler bir araya gelmemize bir vesile oluyor. Etli pilav etkinliğine üyelerimiz aileleri-dostları-komşuları da katılıyor. Amacımız yeni kuşakların da birlik içinde bu etkinliği devam ettirmesi” ifadelerini kullandı.

DAVUL-ZURNALI EĞLENCE

Geleneksel etli pilav gezisinde bu yıl 6 adak kesildiğini belirten İsmail Canyurt, “Köylülerimizin adaklarını bu pikniğe denk getiriyor. Bu yıl üyelerimizden Hamit Öztürk, Hıdır Öztürk, Hasan Öztürk, Eşref Bektaş, İsmail Canyurt ve Ali Yılmaz’ın yani 6 kişinin adağı vardı. Hayvanları toplu alıp kestirdikten sonra buraya getiriyoruz. Etli pilav yapıyoruz. İnsanlar evlerinde yemek veya dağıtmak için bir şeyler getiriyor. Sabahleyin hep birlikte kahvaltı yapıyoruz. Çayımızı içiyoruz. Davul zurna eşliğinde köylülerimiz saatlerce halay çekiyor, oynuyor. Halaydan sonra çekilişimiz oluyor. Çikolatalarımız var; her çikolatanın üzerinde bir numara yazıyoruz. Çekilişte numaraya göre hediyelerimiz oluyor. O sırada etli pilavımız hazır oluyor. Konuklarımız sıraya girip yemeklerini alıyor. Sonra tekrar davul-zurna eşliğinde eğleniyoruz. Semaverimizle çaylarımızı içiyoruz. Hep birlikte güzel bir geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.