
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Battalgazi merkezli depremin ardından Gündüzbey Kaptajı’nda gözlemlenen geçici bulanıklık artışına ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.
Yapılan açıklamada, 20 Mayıs 2026 tarihinde meydana gelen depremin ardından kaynak suyunda oluşan doğal hareketlilik nedeniyle suyun bulanıklık değerlerinde geçici bir artış yaşandığı belirtildi. Söz konusu durumun ekipler tarafından yakından takip edildiği ifade edildi.
Düzenli ölçüm ve kontroller sonucunda bugün itibarıyla suyun bulanıklık seviyelerinin yeniden normal değerlere döndüğü kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, MASKİ Laboratuvarı ile Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen analizlerde su kaynaklarında insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek herhangi bir kirletici unsurun tespit edilmediği bildirildi.
Analiz sonuçlarına göre şebeke suyunun güvenli olduğu vurgulanırken, kullanım ve tüketim açısından herhangi bir sakınca bulunmadığı ifade edildi. Yetkililer, su kalite analizleri ile saha kontrollerinin düzenli olarak sürdürüldüğünü belirtti.

