BIST 100
14.356,78 0,15%
DOLAR
45,0242 0,11%
EURO
52,7422 0,27%
GRAM ALTIN
6.813,22 0,50%
FAİZ
40,15 -0,32%
GÜMÜŞ GRAM
110,23 1,12%
BITCOIN
78.247,00 0,44%
GBP/TRY
60,7517 0,15%
EUR/USD
1,1708 0,21%
BRENT
104,77 -0,29%
ÇEYREK ALTIN
11.139,61 0,50%
Malatya Kapalı
Malatya hava durumu
17 °

“Demokrasinin Temeli Muhtarlardır”

Darende’de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen törenle muhtarlığın yerel demokrasinin temel taşı olduğu vurgulandı.

"Demokrasinin Temeli Muhtarlardır"

Darende’de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen törenle muhtarlığın yerel demokrasinin temel taşı olduğu vurgulandı.

 

Darende’de 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Darende Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çelik, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada muhtarlık müessesesinin demokrasinin temel taşı olduğunu belirtti. Çelik, “Muhtarlık sistemi, 1829 yılından bu yana seçimle göreve gelmektedir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık sistemi, ülkemizde demokratik hayatın temelini oluşturmuştur” dedi.

 

Muhtarların devletin en ücra köşelerdeki temsilcileri olduğunu ifade eden Çelik, “Muhtarlar demokrasinin başladığı yerin adıdır. Demokrasi bir nehir ise, muhtarlar o nehri besleyen kaynaklardır. Mahallelerde devletin kurallarını uygulayan, emniyet güçlerinin destekçisi ve ihtiyaç sahiplerine el uzatan muhtarlarımız, yerel yönetim ile merkezi yönetim arasındaki köprüyü oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı: “Devletin 19 Ekim’i ‘Muhtarlar Günü’ ilan etmesi, muhtarlarımıza verilen değerin en güzel göstergesidir. Ülkemizin dört bir yanında görev yapan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

 

Törene Belediye Başkan Vekili Muharrem Apan, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgütleri ve mahalle muhtarları katıldı. Törenin ardından Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, muhtarları makamında kabul etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.