BIST 100
13.872,25 -0,67%
DOLAR
45,9724 0,02%
EURO
53,4450 0,20%
GRAM ALTIN
6.619,67 1,00%
FAİZ
43,30 -0,35%
GÜMÜŞ GRAM
109,42 1,73%
BITCOIN
63.161,00 -2,70%
GBP/TRY
61,8550 0,21%
EUR/USD
1,1610 0,11%
BRENT
95,15 -2,72%
ÇEYREK ALTIN
10.823,16 1,00%
Malatya Parçalı Bulutlu
Malatya hava durumu
18 °
Rizespor
2 : 2
Beşiktaş
15 Mayısıs 2026, 20.00
Karagümrük
2 : 1
Alanyaspor
16 Mayısıs 2026, 17.00
Gaziantep FK
1 : 2
Başakşehir
16 Mayısıs 2026, 20.00
Samsunspor
3 : 0
Göztepe
16 Mayısıs 2026, 20.00
Kayserispor
2 : 1
Konyaspor
17 Mayısıs 2026, 17.00
Trabzonspor
0 : 3
Gençlerbirliği
17 Mayısıs 2026, 20.00
Antalyaspor
1 : 0
Kocaelispor
17 Mayısıs 2026, 20.00
Fenerbahçe
3 : 3
Eyüpspor
17 Mayısıs 2026, 20.00
Kasımpaşa
1 : 0
Galatasaray
17 Mayısıs 2026, 20.00

Amatör Futbolun Sorunları Masaya Yatırıldı

Amatör Futbolun Sorunları Masaya Yatırıldı

Malatya’da amatör futbol kulüplerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda, saha ve tesis ihtiyacı, servis ağının genişletilmesi ile altyapının güçlendirilmesi konuları ön plana çıktı.

 

Malatya Amatör Küme futbol takımları için önemli bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Dedekorkut Restaurant’ta düzenlenen toplantıya Yeşilyurtspor Kulüp Başkanı Ramazan Ayhan, kulüp yöneticileri Şahin Doğan, Yakup Arkın, Orhan Barman, Seyithan Tekin ve Yusuf Kocaman ev sahipliği yaptı. Toplantıya ayrıca Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Malatya Şube Başkan Vekili Aziz Yiğit ve yönetimi ile amatör kulüplerin başkanları, yöneticileri ve teknik heyetleri katıldı.

 

“Amacımız Malatya futbolunun altyapısını güçlendirmek”

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yeşilyurtspor Kulüp Başkanı Ramazan Ayhan, amaçlarının amatör futbolun sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları üretmek olduğunu belirtti.

 

Ayhan, “Bugün burada toplanmamızdaki temel gaye, Malatya amatör futbolunun temel problemlerini konuşmak ve elimizden geldiğince futbol altyapısını güçlendirerek Malatyalı gençleri profesyonel kulüplere kazandırmaktır. Geçtiğimiz yıl belediyelerimiz tarafından kulüplerimize malzeme desteği sağlandı, servis konusunda da bazı çözümler üretildi. Ancak bunların yeterli olmadığının farkındayız. Sizlerin sorunlarını, çözüm önerilerini dinlemek ve bunları ilgili mercilere ulaştırmak için bir araya geldik” dedi.

 

“Amatör evi projesi değerli ancak geliştirilmesi gerekiyor”

 

Toplantıda söz alan ASKF Malatya Şube Başkan Vekili Aziz Yiğit ise Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Amatör Evi Projesi’nin önemli bir adım olduğunu ancak geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yiğit, “Bu tür toplantıların yapılması Malatya amatör sporu adına oldukça kıymetlidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’in amatör spor kulüplerine yönelik yaklaşımını takdir ediyoruz. Ancak Amatör Evi Projesi’nin daha kapsamlı planlanması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca semt sahalarına acil ihtiyaç var. Amatör kulüpler sadece Yeşiltepe bölgesindeki sahalara mahkum edilmemeli. Kentin farklı noktalarında yeni saha ve tesislerin yapılması Malatya futboluna önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

 

Ortak talepler saha, tesis ve ulaşım oldu

 

Toplantıda söz alan amatör kulüp temsilcileri, semt sahalarının artırılması, kulüplere yönelik tesis eksikliğinin giderilmesi ve sporcuların ulaşımını kolaylaştıracak servis ağının genişletilmesi taleplerini dile getirdi.

Katılımcılar, bu tür toplantıların düzenli aralıklarla yapılmasının sorunların çözümüne önemli katkı sunacağı görüşünde birleşti.

Toplantının sonunda değerlendirmelerde bulunan Ramazan Ayhan, görüşmelerin verimli geçtiğini belirterek, “Sizleri dinledikçe birçok eksikliği daha net görmüş olduk. Yaklaşık 30-40 gün sonra yeniden bir araya gelerek bu toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın ve Yeşilyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit’i de davet etmek istiyoruz. Taleplerinizi doğrudan kendilerine iletme fırsatı bulacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantı, katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasının ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Amatör kulüp temsilcileri, toplantının Malatya futbolunun geleceği açısından önemli bir adım olduğu değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.